DAEO FMMost szól:

4 jel, hogy nem értékelnek eléggé a munkahelyeden - Vedd észre időben a problémát

Fontos, hogy az embert megbecsülje a főnöke a munkahelyén, ugyanis ez nemcsak az alkalmazott elégedettségéhez nélkülözhetetlen, hanem ahhoz is, hogy egy idő után feljebb léphessen a ranglétrán, több fizetést kaphasson.

Az ember sokszor észre sem veszi, hogy azért boldogtalan, elégedetlen vagy frusztrált, mert nem értékelik, nem becsülik meg eléggé a cégnél, ahol dolgozik. Pedig jó minél hamarabb felismerni a problémát, hiszen nem biztos, hogy érdemes sokáig maradni egy ilyen vállalatnál. Főleg akkor nem, ha azután sem változtatnak, miután felhozod nekik a témát.

Jelek, hogy nem értékelnek a munkahelyen

Nem veszik komolyan a véleményedet

Láthatatlannak érzed magad a megbeszéléseken, mert bármit is mondasz, nem figyelnek oda, vagy nem veszik komolyan? Leszólják az ötleteidet, vagy ha mégis jónak találják őket, a sajátjukként adják tovább, mutatják be később? Akkor biztos lehetsz benne, hogy elnyomnak, és nem értékelnek eléggé a munkahelyen.

Ha ezt tapasztalod, érdemes először megpróbálnod változtatni a kommunikációdon, és máshogy, esetleg határozottabban, erőteljesebben, egyértelműen elmondani a véleményedet, vagy megkérdezni a kollégákat, a felettest, hogy mi a probléma azzal, amit mondtál. Ha nem tapasztalsz semmi változást, lehet, hogy jó ötlet új állás után nézni.

Sosem kapsz komolyabb, új feladatokat

Ha mindig csak a legalapvetőbb feladatokat kapod, sosem bíznak rád új, kihívást jelentő projektet, esetleg még olyan teendőket is kapsz, amik nem a te dolgaid lennének, akkor szintén gondolkodj el azon, hogy elég értékesnek tartanak-e. Amennyiben úgy érzed, a maximumot nyújtod, proaktív vagy, ennek ellenére mégsem engedik, hogy komolyabb munkát végezz, akkor jó ötlet lehet ezt megemlíteni a főnöködnek. Ha ezután sem alakul a helyzet, a munkahelyváltás szintén szóba jöhet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kevés a fizetésed

A fizetés kritikus mutatója annak, hogy megbecsülik-e a munkádat. Ha csak szóban kapod az elismeréseket, vagy esetleg sehogy sem értékelik a munkádat, a kereseted pedig az idő múlásával sem emelkedik, az azt jelenti, hogy alulértékelnek. Bár sok mindentől függhet, hogy egy cég mennyit ad, mennyit tud adni az alkalmazottainak, ha úgy érzed, a végzettséged, a pozíciód és a munkád alapján jóval többet kellene keresned, és tájékozódtál arról is, hogy mások mennyit kapnak a te munkakörödben, akkor beszélgess el erről a főnökkel, és erős érvekkel támaszd alá, miért is kellene emelnie a béredet.

Egyáltalán nem lehetsz önálló

Úgy érzed, hogy a maximumot nyújtod, és megbízható vagy, mégsem engedik soha, hogy önálló légy, vagy döntéseket hozz? Ez szintén arra utalhat, hogy nem értékelnek eléggé, nem veszik figyelembe a képességeidet, és nem engednek fejlődni, kibontakozni. Az ilyen feletteseknél sajnos esélyed sincs arra, hogy előléptessenek.

Így manipulál a mérgező főnök

Van néhány tipikus, szóban vagy üzenetben alkalmazott mondat, mely segít felismerni a toxikus felettest: ha a következőket mondja a beosztottjainak, érdemes odafigyelni rá, és tudatosan ellenállni a hatásának, nemet mondani neki.

(Képek: Getty Images.)

Oszd meg ezt a cikket!