DAEO FMMost szól:

5 szó, amit a királyi család tagjai nem használnak - Nem csak a toalett kifejezést kerülik

A királyi család tagjainak teljesen más az élete, mint nekünk, átlagembereknek. Nem mindegy, mit vesznek fel, nem mindegy, hogy viselkednek, milyen a testbeszédük, de az sem, hogy hogyan beszélnek, vagy mit mondanak.

Életük minden területét a szokások és a szigorú szabályok szövik át, például még olyan szavak is vannak, melyeket szinte sosem használnak. Néhányat megszokásból hagytak el, néhányat pedig azért, mert máshogy illik mondaniuk.

Szavak, amiket a királyi család tagjai nem használnak

A következő szavakat sosem hallani az angol királyi család tagjainak szájából. Azt is eláruljuk, hogy miért.

Toalett

Bár azt gondolnánk, a WC-re a toalett kifejezést alkalmazzák, mert ez tűnik a legelegánsabbnak, ez nem így van, sőt! Egyenesen kerülik ezt a szót, méghozzá azért, mert francia eredetű, így az angol királyi család nem szívesen használja, és nem is illik használniuk. Helyette az illemhely, valamint a mosdó angol megfelelőjét építik bele a mondataikba, ha szükség van rá.

Nappali

Azt, hogy „nappali” vagy „társalgó”, szintén nem hallani tőlük, ők ugyanis ezek helyett a „szalon”-ba indulnak kávézni, beszélgetni, ott gyűlnek össze. Valószínűleg itt azért az is közrejátszik, hogy a palotákban inkább szalonok vannak, mint nappalik.

Pardon

A „pardon” szót még a magyar nyelvben is sokan használják akkor, ha elnézést kérnek valakitől, de legfőképpen akkor, ha nem értenek valamit, és vissza akarnak kérdezni. Katalinék viszont inkább a „Mi?”, a „Bocsánat, mi?” vagy a „Tessék?” szavakkal teszik ezt meg, bocsánatkéréshez pedig a „sajnálom”-ot használják.

A cikk az ajánló után folytatódik

Desszert

Bármilyen furcsa is, a királyi család tagjai nem nagyon használják a desszert szót, ők pudingnak nevezik az édességeket, még akkor is, ha tortáról van szó. 

Parfüm

A parfüm szó szintén száműzve van a szótárukból, szintén azért, mert francia eredetű, helyette az „illat”-ot használják. Ha tehát meg akarnak dicsérni valakit, akkor azt mondják: „Milyen jó az illatod!”, nem pedig azt, hogy „Tetszik a parfümöd!”

Szabályok, amiket a királyi család tagjainak be kell tartani

Bár igaz, hogy Erzsébet királynőnek vannak meglepő kiváltságai - többek között, hogy sem útlevélre, sem jogosítványra nincs szüksége soha az utazáshoz és a vezetéshez -, a megjelenést és a viselkedést tekintve rengeteg előírást kell betartania neki és családjának is. Egy részük pedig mások számára furcsa és meglepő lehet.

(Képek: Getty Images.)

Oszd meg ezt a cikket!