DAEO FMMost szól:

A Barcelona felébredt, és mindenki foglalkozzon magával – üzeni az elnök

Gary Neville nyíltan támadta a Barcelonát, hogy nem fizetik ki a játékosokat, de a Bayern edzője is értetlenkedett már, honnan van pénze a katalánoknak.

Sőt, a Bayern München azért nem akarta eladni Lewandowskit a Barcának, mert félt, hogy nem kapja meg a pénzt. Erre, és minden egyéb kétes feltételezésre reagált Joan Laporta, a Barcelona elnöke.

„Azt javaslom nekik (a Bayernnek – a szerk.), hogy nézzenek rá a bankszámlájukra. Nemrég kapták meg az átigazolási díjat Lewandowskiért.”

Neville-nek és mindenki másnak is üzent, mégpedig határozottan, de a konkrétumokat csak érintette.

„Igaz, hogy kritikus állapotban voltunk, de a gazdasági lépéseink kihúztak minket ebből. Vannak, akik ezt ugyanakkor nem tudják. Egy lépéssel le vannak maradva, nem rendelkeznek elegendő információval a klubról.

Sokan nem értik a Barca erejét. Meglepődtek azon, hogy felébredtünk. Hogy újra a piacon vagyunk. Egy 122 éves intézmény ereje és értékei sokat számítanak.

Én tisztelek mindenkit. És ha én nem beszélek mások dolgáról, elvárom, hogy az én cselekedeteimet se kommentálják.

Talán azért kritizálnak, mert azt látják, hogy jobban tesszük a dolgunkat, mint ők. Azt javaslom, foglalkozzanak magukkal.

A versenytársaink azt látják, hogy topjátékosokat igazolunk és hogy mindenki a Barcába akar jönni. Ha ez nekik kényelmetlen, akkor mi tudhatjuk, hogy jó munkát végzünk.”

A konkrét igazolásokról is beszélt.

„Kessié és Christensen ingyen érkezett, a többi játékosért pedig észszerű megállapodásokat kötöttünk. Mindenekelőtt pedig a játékosok mindegyike elfogadta, hogy alkalmazkodik a béreinkben meghatározott elveinkhez.”

Honnan a pénz?

„Igaz, hogy nem szívesen adtuk el a közvetítési jogokat, de a helyzet rákényszerített erre minket. Bátraknak kellett lennünk és nehéz döntéseket kellett meghoznunk, mert a futball nem vár senkire. Ha a legmagasabb szinten akarunk versenyezni, meg kellett tennünk ezeket a lépéseket.”

És még nincs vége!

„Türelem, még okozhatunk meglepetéseket. Attól függően, hogy mikor rendeződik a regisztráció kérdése, megfontolunk további igazolásokat is.”

Természetesen ismét szóba hozta Messit, akiről nemrég mondta, hogy tartozik neki. Most ismételte önmagát

Van egy morális adósságunk Messivel szemben. Az a célom, hogy a karrierje Barca mezben érjen véget, miközben az egész stadion állva tapsolja meg őt. Részben felelősnek érzem magam azért, ahogyan a kapcsolatunk végződött, szeretném ezt jóvá tenni.

Még több Barcelona:

(Forrás: Tot El Camp; fotó: Eric Espada/Getty Images)

Oszd meg ezt a cikket!