DAEO FMMost szól:

A Barcelona következő célpontja: Lionel Messi

Annyira elkapta a gépszíj a Barcelona-vezetést, hogy nem kisebb célt tűztek ki, minthogy visszaviszik a hétszeres Aranylabdást.

Kétségtelen, hogy alapja ennek a határtalan önbizalomnak, az egy éve még teljesen lesajnált, a középszer felé robogó Barcelona ezen a nyáron visszatért. Nem is kicsit, eddig egészen parádésan igazolt, és még mindig nem állnak le Laportáék:

Kessié, Christensen, Raphinha, Lewandowski és Koundé után szeretnék visszahozni a csapathoz Lionel Messit!

Erre utaló jelen voltak egész héten, Laporta már mea culpázott párszor, hogy tartozik Messinek magánemberként, és minden meg kell tenni, hogy Barcelonában nyissanak egy új Messi-fejezetet.

Laporta kanosszajárása persze valahol érthető: a klub és minden idők legjobb labdarúgója akkor hagyta el Barcelonát, amikor ő lett újra az elnök, és talán sosem derül ki, hogy nem épp ő küldte-e el. Ez bizony minden új igazolása mellett egy erős fekete pont a történelem könyvekben, márpedig ez fontos Laportának, ő ugyanis nem húzódik el a dicsfény elől, ha sütkérezni kell. A katalán vezető úgy akar bekerülni az almanachokba, hogy ő hozta vissza a klubhoz Messit, aki 2004 és 2021-ig között minden sorozatot figyelembe véve 778 meccsen 672 gólt szerzett a katalán klub színeiben, és kapott hét Aranylabdát is.

A hét közbeni óvatos tapogatózás után szombat éjjel futótűzként terjedt el a hír, hogy már konkrét lépések is történtek, a klub kért egy tanulmány, ami megvizsgálja Messi Barcelonába való visszatérésének hatását a BLM-re (Barcelona Licensing and Merchandising), és persze az egész brandre.

Ramon Salmurri pedig azt írta, hogy egyre nagyobb az esély a visszatérésre, aztán Fabrizio Romano is tweetelt, hogy Laporta és Xavi vissza akarja vinni Messit a Barcelonába – már 2023-ban! A PSG ugyan két hete közölte az argentinnal, hogy szerződést kíván vele hosszabbítani, de Messi jelezte, a világbajnokság után dönt a jövőjéről.

🚨🎖| JUST IN: Laporta and Xavi want to bring Messi back to Barcelona in 2023. PSG have communicated to him two weeks ago their desire to extend his contract. Leo will decide his future after the World Cup. [@FabrizioRomano via: @AlbicelesteTalk] #fcblive 🇦🇷 pic.twitter.com/lfKhrHjicf

— BarçaTimes (@BarcaTimes) July 31, 2022

„Nagyon szeretném, ha ez megtörténne, de szerződése van. Most még utópia ez, és egyelőre erre a szezonra koncentrálunk. Nyilvánvalóan azt szeretném, ha Leónak nem úgy érne véget a barcelonai karrierje, ahogy eddig történt. Szeretném, ha kapna egy utolsó esélyt arra, hogy a Barça mezében búcsúzna el a történelem legjobbja” – nyilatkozta a csapat edzője, Xavi.

Messinek 2023 nyaráig szóló szerződése van Párizsban, és egyelőre semmilyen szinte nem jelezte, hogy vissza akar térni, sőt azt sem tudjuk, megbocsátott-e Laportának, hogy megsiratta. Merthogy az elnök nem törte össze magát 2021-ben, hogy maradhasson.

Most viszont már egykori csapattársa és mentora, Xavi is ott van, és nagyon szeretné őt ismét gránátvörös-kékben látni. A nyári igazolásokat elnézve, nem mondhatjuk, hogy lehetetlen.

(Fotó: Eric Alonso/Getty Images)

Oszd meg ezt a cikket!