DAEO FMMost szól:

A gázpalackokat is elérte a rezsiemelés: jönnek a kisebb, de drágább kiszerelések

Az ugytudjuk.hu szerkesztőségének birtokába jutott céges levelezésből az derül ki, hogy a MOL augusztus 8-tól egy kisebbfajta, de drágább gázpalack árusításába fog kezdeni, amely nem tartozik a rezsicsökkentett kategóriába. 

A hagyományos, 11,5 kilogrammos PB-gázpalack 5175 forintba került, míg az új, 10,9 kilogrammos palack várhatóan 7800 forintba fog kerülni, mert ez a méret nem esik a hatósági árszabályozás hatálya alá.

Jön a kisebb, de drágább gázpalack

A MOL által a partnerei számára küldött levélből az derül ki, hogy a cég az ellátási problémák elkerülése miatt döntött az új, drágább palackok bevezetése mellett, írja az ugytudjuk.hu.

Németh Szilárd rezsibiztos még márciusban jelezte, hogy be fog nyújtani egy jogszabály-módosítási javaslatot, amellyel megszünteti a gázpalackmérettel kapcsolatos kiskaput, ez azonban azóta sem történt meg. A MOL augusztus 8-tól már csak az új, kisebb kiszerelésű, de drágább palackokat forgalmazza majd. 

Íme, a rezsit érintő legfontosabb változások, ha még nem látsz tisztán: így változik az áram- és gázszámlafizetés

Ha eddig még nem lett volna teljesen tisztán látható, mi fog változni, ez az összefoglaló segíthet átlátni a módosításokat.

Borítókép: Getty Images Hungary

Oszd meg ezt a cikket!