DAEO FMMost szól:

A jéghokitól tanulhatnak a bringások a horrorbaleset után

A nézők közé csapódott az olimpiai bajnok Matt Walls a brit Nemzetközösségi Játékok pályakerékpáros versenyén. A tömegbukás után három bringást szállítottak kórházba, és két néző is megsérült.

Csúnya tömegbaleset történt a Nemzetközösségi Játékok pályakerékpáros selejtezőjében, a tokiói olimpiai bajnok Matt Walls főszereplésével. A brit kerekes átrepült a korláton, és a nézők közé csapódott.

Awful crash involving Matt Walls and spectators. #velodrome #crash #cycling #CommonwealthGames pic.twitter.com/Lbk2KtuMKV

— Sky Sports 🇻 (@Sky5Sports) July 31, 2022

Walls a hivatalos Twitter-oldalán azóta üzent is: megköszönte a támogatást, és azt írta:

„valahogy megúsztam komolyabb sérülések nélkül, mindössze néhány öltéssel, és eléggé megütöttem magam. Igazán remélem, hogy mindenki más is jól van, köztük a nézők is.”

Azóta ausztrál vezetéssel több nagy kerékpáros nemzet kezdett lobbizni szigorúbb biztonsági intézkedésekért. Az AusCycling sportigazgatója, Jesse Korf – aki Birminghamben van a játékokon – kijelentette, hogy

„sosem tudjuk teljesen megszűntetni a bukásokat egy bringaversenyen – de az, hogy emberek átzuhannak a korláton, már egy másik történet szerintem.”

A Lee Valley VeloParkban rendezett selejtezős futam utolsó körében fél tucat versenyző bukott. Az olimpiai bajnok Walls a lendülettől átrepült a korláton, a sokkolt nézők közé, majd közel egy órán át ápolták a helyszínen, mielőtt kórházba szállították volna. Azóta már kisebb sérülésekkel hazaengedték.

Két másik versenyzőt is kórházba szállítottak, míg a nézők közül egy fiatal lányt és egy férfit kellett ápolni, a délelőtti program hátralévő részét pedig törölték.

„Nem Walls az első, akivel ez megtörtént, és nem ez a helyszín az első, ahol ilyen történt – közölte Korf. – Pont ezért akarunk magasabb korlátot, plexifalat vagy valami hasonló megoldást.”

A sportigazgató a jéghokit hozta fel példának, ahol bevált a plexifal, míg az ötszörös olimpiai bajnok Laura Kenny arra figyelmeztet, hogy mivel a versenyzők egyre gyorsabbak, a bukások is nagyobbak.

(Forrás: Guardian, fotó: Twitter)

Ez is érdekelhet:

Oszd meg ezt a cikket!