DAEO FMMost szól:

A kormányinfóra készülve jól felgyűltek a sorok a benzinkutakon

A kormány pénteken bejelentette, hogy szokatlan időpontban, szombat délelőtt tart rendkívüli kormányinfót (most már tudjuk, hogy arról, hogy korlátozásokat vezetnek be abban, hogy ki férhet hozzá a jóárasított üzemanyaghoz).

Mivel az elmúlt hónapokban, években rendszeresen születtek egyik napról a másikra érvénybe lépő kormánydöntések, ezért az emberek elég aktívan rezonálnak az ilyen hírekre. A pénteki belengetés hatására például szombat délelőtt derék sorok alakultak ki az ország számos pontján a benzinkutakon. Néhány helyről fotókat is kaptunk.

Arról többen is beszámoltak, hogy a sorok sok helyen érezhetően nagyobbak voltak, mint úgy általában szombat délelőttönként szokott lenni.

 Olvasónk
Budapest – fotó: Olvasónk

A kormányinfó 11-kor kezdődött, de az emberek kitartóan álltak sorba. „Óránk tanúsága szerint: 11.35-kor álltunk be, 11.57-kor tankoltunk, pontban délben fizettünk. A töltőállomást elhagyva láttuk, hogy továbbra is a 14-es főútig áll a sor és a rádió éppen ekkor mondta be, hogy a magánszemélyek továbbra is 480 forintért tankolhatnak” – kaptuk az infót Győrből.

 Olvasónk
Győr – fotó: Olvasónk

A villámhatályosító kormány egyébként a mostani bejelentésével lehet, hogy új csúcsot döntött, ugyanis a kormányinfó 11-kor kezdődött, és az azon kihirdetett rendelet 12 órakor lépett hatályba. Nagyjából fél 12-kor a Magyar Közlöny is megjelent, ami pontosította és hivatalosította a kormányinfón elhangzottakat.

Így a döntés megismerése és alkalmazása között nagy jóindulattal is egy óra, de inkább bő fél telt el.

 Olvasónk
Veresegyháza – fotó: Olvasónk

Oszd meg ezt a cikket!