DAEO FMMost szól:

Alonso gyakorlatilag átverte az Alpine-t, így igazolt az Aston Martinhoz

Senki nem látta jönni, hogy Fernando Alonso az Aston Martinhoz igazol, még a saját csapata sem.

A hét legelején bombameglepetésként szolgált, hogy az Aston Martin bejelentette, hogy jövőre Fernando Alonso veszi át az idény végén távozó Sebastian Vettel helyét. A hír a spanyol csapatát, az Alpine-t (is) igencsak meglepte. A francia istálló csapatfőnöke, Otmar Szafnauer például csak akkor hallott a kétszeres világbajnok távozásáról, amikor hivatalosan bejelentették, hogy az Astonhoz igazol.

Szafnauer szerint mindez azért is volt meglepő, mert Alonso új szerződését szinte már véglegesítették, és mert a Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén, azaz néhány nappal a nagy bejelentését megelőzően a 41 éves pilóta még a maradásáról biztosította őt és a csapatát:

„Az első hivatalos információ akkor jutott el hozzám, amikor megjelent erről a sajtóközlemény. Pedig korábban direkt rákérdeztem nála erre, de akkor azt válaszolta, hogy »Nem, nem, semmit sem írtam alá.« Szóval kissé meglepődtem.”

Miért döntött a csapatváltás mellett Alonso? Sajtóhírek szerint az Alpine mindössze 1+1 éves szerződést kínált a spanyolnak, míg az Aston Martin több évre szóló fix kontraktust rakott le az asztalára, ami sokkal inkább elnyerte a spanyol tetszését, hiszen ez hosszabb időre biztosította be a helyét az F1-ben.

Az Alpine közben megtalálta Alonso utódját, a csapat saját nevelésű pilótája, tartalék- és tesztpilótája, az F3-as és F2-es bajnok Oscar Piastri személyében, akit már be is jelentett, ám ezzel csak az a probléma, hogy a 21 éves ausztrál nem akar a francia istállónál versenyezni:

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Oszd meg ezt a cikket!