DAEO FMMost szól:

Átadtak egy Maradona-szobrot, de van egy minimális probléma vele

Semmi extra. Csak nem hasonlít Maradonára.

Néhány éve pörgött a csúcson az olyan futballistaszobrok átadása, amelyek nem igazán hasonlítottak az adott játékosra. Cristiano Ronaldóé volt a leghíresebb eset, de Mo Szalah vagy Michael Essien is kapott már olyan szobrot, ami minimum fura volt.

A napokban Spanyolországban egy ifjúsági tornán emlékeztek meg a 2020-ban elhunyt Diego Maradonáról. Nemes kezdeményezés, amelyre meghívták többek között Claudio Tapiát, az Argentin futballszövetség elnökét is. Az ESPN szerint a szobrot egy helyi művész, Rafa Ferri álmodta meg. És nyilván van a művészi szabadság, de még ezt figyelembe véve sem lehet más mondani, mint azt, hogy a Maradona-szobor nem sikerült a legjobban, és a legnagyobb jóindulattal sem lehet azt mondani, hogy hasonlít a korábbi legendás futballistára:

A Diego Maradona bust, designed by local artist Rafa Ferri, has been unveiled 🎨 pic.twitter.com/C4KkFBrcab

— ESPN FC (@ESPNFC) August 2, 2022


Érdemes megnézni az átadáson résztvevők mimikáját, nem őszinték azok a mosolyok:

#TorneoCOTIFLaAlcudia Homenaje a Maradona.

Esta tarde, en La Alcudia, COTIF le rindió homenaje al ídolo argentino y del mundo, Diego Armando Maradona, con la presentación de una obra del artista local Rafa Ferri, que ahora será la que dará bienvenida a cada torneo del COTIF. pic.twitter.com/WVxo6cxM93

— Selección Argentina 🇦🇷 (@Argentina) August 1, 2022


Maradona néhány éve már kapott egy hasonlóan véleményesen sikerült szobrot:

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

Oszd meg ezt a cikket!