DAEO FMMost szól:

Az újpesti öttusázók vezetője nem hajlandó tovább együtt dolgozni a kapitánnyal

A múlt heti kairói öttusa világbajnokságon ezüstérmet szerzett Gulyás Michelle, az UTE sportolója. A sportág legnagyobb ígéretét ebben a cikkben mutattuk be. A siker után a klub szakosztály-vezetője, dr. Tibolya Péter szokatlanul keményen kritizálta a jelenlegi szövetségi kapitányt, Kállai Ákost, és kijelentette: nem hajlandók együtt dolgozni vele a jövőben.

„Azt vallom, ha van eredmény, akkor lehet megszólalni. Gulyás Michelle minden versenyen dobogós volt idén, ahol elindult, de azt nehezen tolerálom, hogy az egyik edzőtáborból sírva hívott fel, mert a kapitány megsértette. Most telt be a pohár. A kapitányi probléma az elmúlt hat évünket végigkísérte, ezt nem kezeltük, hanem csak a szőnyeg alá besöpörtük.

A mondás, hogy a fejétől bűzlik a hal, nálunk is helytálló. Tőle támogatást nem kaptunk, a klubedzéseket nem látogatta. Mi egy támogató, nem gáncsoskodó közeget szeretnénk.

Öt hét van még a hazai Európa-bajnokságig, remélhetőleg ennyi idő alatt ezt a kérdést meg tudjuk oldani. Nem szerencsés, ha ezt a nagy feszültséget tovább visszük” – mondta a Telexnek Tibolya. A férfiak közt a szintén újpesti Szép Balázs első felnőtt versenyén bronzérmes lett.

A 37 éves Tibolyát hívta a vb után a főtitkár, Gallai István, hogy majd most rendezhetik ezt a kérdést, de mivel a klubvezető szerint ez volt a sokadik ilyen telefon ebben az ügyben, már egyértelmű tetteket akar, nemcsak hitegetést. Nem szeretne olyan félmegoldást, mint eddig volt, hogy a férfiak kapitányával, Martinek Jánossal tartsák a kapcsolatot.

 Huszti István
Gulyás Michelle – Fotó: Huszti István

„Nyolcvanhatszor jutottunk már el eddig a telefonig, a magyar öttusának ennél már többre van szüksége. Ez nem klubkérdés, ez nem versenyzői kérdés, hanem a sportág sikerességéről szól. A párizsi olimpia csak látszólag van messze” – mondta Tibolya.

Kállai Ákost kerestük a szövetségen keresztül, de nem értük el, ha visszahív, az álláspontjával frissítjük a cikket.

Az öttusázók nemrég választottak új elnököt, Simicskó Istvánt, aki honvédelmi miniszter is volt korábban, és a sportért felelős államtitkárságot vezette 2012 és 2014 között. Az ő feladata lesz ezt a megörökölt konfliktust megnyugtatóan rendezni, és Tibolya hisz is ebben.

Oszd meg ezt a cikket!