DAEO FMMost szól:

Az utolsó másodpercben dobott góllal nyerte meg a bajnokságot a Szeged kézilabdacsapata

Őrült bajnoki finálét játszott a Szeged és a Veszprém kézilabdacsapata szombaton. Egygólos előnnyel kezdte a találkozót a hazai pályán játszó Veszprém, miután az első mérkőzést múlt pénteken 29-28-ra megnyerték.

 Vasvári Tamás / MTI
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A félidőben még 14-14 volt az állás, és a második félidőben is szinte fej-fej mellett haladt a két csapat. Az utolsó percben döntetlennél Bodó Richárd a keresztlécet találta el, míg a túloldalon egy technikai hiba miatt a játékvezető elvette a labdát a hazaiaktól. A szegedé vezethette így az utolsó támadást. A beálló Rosta Miklós tisztán maradt középen, megkapta a labdát és bevágta a léc alá. Góljával 30-29-re győzött Szeged, így 58-58-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal megnyerte a párharcot.

A hazaiaknál Kentin Mehé hét, Rasmus Lauge Schmidt és Petar Nenadic öt-öt alkalommal talált be. A vendégeknél Mikler Roland 15 védéssel, Dean Bombac és Rosta Miklós hat-hat góllal járult hozzá a sikerhez

A Pick Szeged fennállása során először védte meg címét a férfi kézilabda NB I-ben, és ötödik bajnoki címét nyerte meg – írja az MTI.

Oszd meg ezt a cikket!