DAEO FMMost szól:

David Attenborough ilyen jóképű férfi volt fiatalon: ritkán látott fotókon a természettudós

A brit származású David Attenborough, aki 2022-ben immár a 96. születésnapját ünnepli, a világ talán leghíresebb és legkedveltebb természettudósa és dokumentumfilmese, aki az ismeretterjesztő műsorok egyik komoly úttörőjének számít. 

1957 óta készít természetfilmeket, ezek közül az Élet-sorozat a leghíresebb, ebből összesen kilenc epizód készült, és bemutatja csaknem a teljes földi élővilágot. A hatvanas és a hetvenes években a BBC csatorna programigazgatója volt. Erzsébet királynő 1985-ben lovaggá ütötte. 

David Attenborough fiatalon

Munkásságának akkora hatása volt a természettudományokra, hogy 1998-ban az a megtiszteltetés érte, hogy róla neveztek el egy új fajt, az Attenborough-hangyászsünt. Hazánkban egy filmtrilógiának köszönhetően vált híressé, az Élet a Földön, Az élő bolygó és Az élet megpróbáltatásai a magyar közönség kedvencei voltak. 

Értelmiségi családba született, szülei három fia közül ő volt a középső. Bátyja, Richard színész-rendező lett, öccse, Josh ügyvezető volt egy nagy autógyártónál. Mindketten elhunytak már. 

A fiatalon elképesztően jóképű legenda 1950-ben, mindössze 24 évesen házasodott meg, feleségül vette élete szerelmét, a bájos Jane Elizabeth Ebsworth Orielt. Két gyermekük született, Robert és Susan. Az asszony sajnos már régen, 1997-ben elhunyt, hetvenéves volt, agyvérzést kapott. David Attenborough boldog nagypapa, két unokája van. 

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen volt fiatalon a világhírű természettudós, David Attenborough.

Cover-fotó: Getty Images/Samir Hussein

Oszd meg ezt a cikket!