DAEO FMMost szól:

Egy nap alatt megtalálta az Alpine Fernando Alonso utódját, de érik egy nagy jogi kalamajka

Egy napot kellett csak várni arra, hogy az Alpine bejelentse a csapattól a szezon végén távozó Fernando Alonso utódját: jövőre a most 21 éves Oscar Piastri vezethet majd a Forma–1-ben.

Jogi hercehurca lehet a dologból

Az ausztrál pilóta 2021-ben megnyerte az F1 előszobájának tekintett Forma–2-es bajnokságot, idén viszont nem talált szabad helyet az F1-ben, ezért az Alpine, illetve a McLaren tartalékpilótája lett. Piastri érkezését már akkor elkezdték pedzegetni, amikor az Aston Martin bejelentette hétfőn, náluk folytatja Alonso. Ezek után viszont felröppent, hogy jogi hercehurca is lehet a dologból, mert Piastri állítólag korábban már elköteleződött egy másik F1-csapathoz, a McLarenhez.

Az Alpine viszont azt közölte, hogy ők már korábban olyan szerződést kötöttek Piastrival, ami kizárja, hogy bárki mással előszerződést kössön, ami csak még zavarosabbá teszi a szituációt. Úgy pláne, hogy órákkal Piastri bejelentése előtt még arról beszéltek, nem tudják, náluk vezet-e majd az ausztrál annak ellenére, hogy „szerződéses kötelezettségei” vannak erre nézve.

 Mark Thompson / Getty Images
Oscar Piastri – Fotó: Mark Thompson / Getty Images

Hogy nem teljesen tiszta a helyzet, arra az is utalhat, hogy az Alpine keddi bejelentésében egyetlen mondatnyi idézet sincs Piastritól, és a pilóta sem Twitteren, sem Facebookon, sem Instagramon nem közölte a hírt, miszerint aláírt egy F1-csapathoz.

Az Alpine vezetése, beleértve a csapatfőnök Otmar Szafnauert a sajtóból értesült jelenlegi pilótájuk elvesztéséről, vagyis valószínűleg nem fogadták olyan jól a hírt.

Oszd meg ezt a cikket!