DAEO FMMost szól:

Egy nem túl okos, de legalább botrányos csatárt akar igazolni a Fradi?

Didier Lamkel Zé korábban egy kínosan ostoba üggyel már egyszer a lapok címoldalára került, és most megint húzott egy kellemetlent, amiből a Fradinak is baja lehet.

2021 januárjában Didier barátunk úgy érezte, kinőtte a Royal Antwerp együttesét és Görögországba akart igazolni. A belgák viszont ezt nem annyira akarták, ezért húzott egy trükköset a kameruni szélső: a klub egyik legnagyobb riválisának, az Anderlechtnek a mezében ment edzésre, mondván, ezzel biztosan annyira túllő a célon, hogy kivágják.

Az a húzás mérsékelten volt sikeres, úgyhogy most aggódhatnak a Fradinál, ugyanis most meg a magyar bajnokhoz készül a kameruni. De megint nem az egyenes utat választotta. Több ciprusi lap is arról ír, hogy

Lamkel Zé a Ferencvároshoz tart, csakhogy már napokban ezelőtt megegyezett az Omoniával, mi több, orvosira kellett volna jelentkeznie, de az utolsó pillanatban visszamondta és elrepült.

A klub ki is adott egy közlemény:

„Tájékoztatunk mindenkit, hogy Didier Lamkel Zé átigazolása nem fog megvalósulni, mivel a játékos megtagadta az orvosi vizsgálati eljárás lefolytatását, ami alapvető feltétele volt annak, hogy az Omoniához csatlakozzon – írták közleményükben a ciprusiak. Didier Lamkel Zé tegnap este érkezett Ciprusra, miután a Royal Antwerp csapatával írásbeli hivatalos megállapodás köttetett a megszerzéséről, amelyet mindkét klub és a játékos is aláírt, valamint egy elvi megállapodást is kötöttünk a játékossal, amelynek minden feltételét az Omonia és a játékos is elfogadta és aláírta.

Az orvosi vizsgálatokat mára tűzték ki, a játékos azonban különböző kifogásokkal és hazugságokkal megtagadta az orvosi vizsgálatot, és késő délután elutazott Ciprusról Magyarországra. A mai fejleményeket követően mind Didier Lamkel Zétől, mind leendő csapatától, illetve a FIFA-tól is követelni fogjuk a jogaink érvényesítését.”

A a klub sajtósa, Andreas Dimitrou is megerősített a hírt:

Megállapodtunk a játékossal és az Antwerppel, aláírtuk az előszerződést. Ezt követően megszervezték a játékos érkezését, és vasárnap le is szállt Cipruson. Hétfőn elkezdett kifogásokkal és hazugságokkal előállni, nevezetesen azzal, hogy fáj a feje és a lába. Tájékoztattuk az Antwerpet az egész ügy alakulásáról.

Később a játékos elismerte, hogy kapcsolatban áll a Ferencvárossal. Elmagyaráztuk neki, hogy nem mehet más csapathoz.

Megértőnek mutatkozott, és új időpontot beszéltünk meg a délutáni orvosi vizsgálatokra. Végül ahelyett, hogy eljött volna, Páfoszon keresztül elhagyta Ciprust. A ferencvárosiaknak nem volt engedélyük arra, hogy felvegyék a kapcsolatot a játékossal. Beszéltünk a magyar klubbal, és elmagyaráztuk a problémát, valamint azt, hogy tiszteletben kell tartaniuk az előírásokat. Szóban tagadták, hogy kapcsolatban állnak egymással, mi kértük, hogy írásban is tájékoztassanak minket, de ez nem történt meg.

Minden jogunkat a FIFA-n keresztül fogjuk érvényesíteni, és erről tájékoztattuk a Ferencvárost is.

Nagy kérdés, ér-e ennyit egy ilyen problémás játékos, aki egyébként támadó létére 88 meccsen 21 gólt lőtt az Antwerpben, Dunaszerdahelyen pedig hét meccsen kettőt. Igaz, az orosz Himkiben, ahol elkezdte a tavaszt, három meccsen két gólt szerzett, majd a Metzhez került, és 9 meccsen háromszor talált be. A 25 éves, 192 centis támadó a DAC-tól is botrányosan távozott, csak hallkan jegyezzük meg:

„A játékos nyilvánosan, több alkalommal is kifejezte távozási szándékát. Szerettük volna lezárni a találgatásokat, ezért úgy gondoltuk, hogy ez a legjobb megoldás minden érintett fél számára. Nem akarunk olyan klub lenni, amelyet a játékosok csak kényszermegoldásként választanak, miközben csak a saját érdekeiket tartják szem előtt“ – kommentálta akkor Lamkel Zé távozását Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

(Forrás: Csakfoci; fotó: Herman Dingler/BSR Agency/Getty Images)

Oszd meg ezt a cikket!