DAEO FMMost szól:

Fantasztikusan finom kukoricás tócsni: köretnek vagy mártogatóssal is tökéletes

A kukoricás tócsni filléres és izgalmas változata a megszokott és nagyon szeretett ropogós krumplis lepénynek. Munka nagyon kevés van vele, hiszen a szemek konzerv formájában kerülnek a masszába. Az ízesítéssel is lehet játszani: a só, a bors és a fokhagyma alapvető, de sokan szívesen adnak hozzá petrezselymet vagy koriandert is.

Kukoricás tócsni

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 1 doboz konzervkukorica
  • 1 nagy krumpli
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojást, az átnyomott fokhagymát, sózd, borsozd, végül adagold bele kanalanként a lisztet addig, amíg galuskatészta-állagú masszát kapsz. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A krumplis masszából evőkanállal szaggass lepényeket, és oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, papírtörlőre szedd ki őket, hogy felitassa róla a felesleges zsiradékot.

A tócsnit végtelen módon variálhatod tetszésed szerint: spenótos változatban is isteni, ráadásul tele van vitaminnal.

Oszd meg ezt a cikket!