DAEO FMMost szól:

Furcsa vendég szökött be a magyar közutasokhoz: a róla készült videó tarol az Instagramon

A Magyar Közút Zrt. nemrég bemutatta, hogy egy alig négyhetes kiskutyával bővült jászberényi mérnökségének állománya. Most azonban kiderült, hogy a közútkezelő telephelyein a kutyákon és macskákon kívül más állatok is megtalálhatók. 

A putnoki mérnökségnek ugyanis lett egy kecskegidája, aki olyan otthonosan mozog a telephelyen, hogy délutánonként úgy kell őt kitessékelni.

A Magyar Közút kecskegidája

Bár a kecske gazdái nem a közútkezelő munkatársai, az állat a közelben lakik, és rendszeresen átszökik a közutasokhoz. Egyszer megvendégelték, és azóta ha kiszabadul, meglátogatja őket, és meg sem áll a műhelycsarnokig.

 A kecske gazdájának olyan jó a viszonya a putnoki közutasokkal, hogy nemrég megkérte őket, hogy vigyázzanak az állatra, amíg ő távol lesz néhány napig. A videón látható cuki felvételeket a "kecskeszitting" alatt készítették a Magyar Közút munkatársai. 

Elbűvölően cuki, alig ismert kis állat lett az év emlőse 2022-ben

A törpeegeret választotta 2022-ben az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium, röviden AM és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével.

Borítókép: Getty Images Hungary

Oszd meg ezt a cikket!