DAEO FMMost szól:

Harminc év börtönt kértek Jeffrey Epstein volt szeretőjére

New York-i szövetségi ügyészek harminc évnyi börtönbüntetést kértek a szexkereskedelemért elítélt Ghislaine Maxwellre, Jeffrey Epstein volt szeretőjére – írja a Guardian. Június közepén a 60 éves nő ügyvédjei a javasolt húsz évnél „jóval” alacsonyabb büntetést kérvényeztek.

Maxwell egy „számító, kifinomult és veszélyes bűnöző volt, aki sebezhető fiatal lányokat zsákmányolt ki” – érveltek az ügyészek a súlyos ítélet mellett. Epstein egykori szeretőjét és üzlettársát 2021 decemberében három hétig tartó tárgyalás után hat vádpontból ötben találták bűnösnek.

 US District Court for the Southern District of New York / AFP
Dátum nélküli fotó Ghislaine Maxwell tárgyalásáról, amin Maxwell és Jeffrey Epstein látható – Fotó: US District Court for the Southern District of New York / AFP

Maxwellt azzal vádolták, hogy 1994 és 2004 között négy kiskorú lányt szervezett be abból a célból, hogy a milliárdos Eppstein és barátai szexuálisan bántalmazhassák őket. A per következő szakasza várhatóan június végén kezdődik, amikor a bíró megállapítja majd, hogy Maxwell pontosan mekkora börtönbüntetést kapjon, ami akár 65 évnyi is lehet.

A perről szóló részletes cikkünket itt olvashatja.

Oszd meg ezt a cikket!