DAEO FMMost szól:

Így készül a hamisítatlan szerb pljeskavica - Sült paprikával az igazi

Szerbia magyarlakta vidékein is jól ismert a fűszeres, darált húsos pljeskavica sült paprikával. Fogyasztják magában vagy zsemlébe töltve, felkarikázott hagymával. Háromféle húsból készül, amelyeket kisütés előtt egy éjszakát kell a hűtőben befűszerezve pihentetni.

Pljeskavica sült paprikával

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg darált marhahús
  • 35 dkg darált bárányhús
  • 2 közepes hagyma
  • 2 evőkanál
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál őrölt színes bors
  • 6 nagy kápia paprika
Recept idők

Elkészítés:

A háromféle húst a sóval, a borssal és a szódabikarbónával együtt gyúrd teljesen egyneműre. Add hozzá az apróra vágott hagymát is, azt is gyúrd bele úgy, hogy egyenletesen oszoljon el a masszában, majd letakarva tedd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap készíts belőle tenyérnyi, két-három centi vastag pogácsákat, tedd őket megolajozott grillrácsra, és nagyjából tíz perc alatt süsd őket készre. Dobd mellé a felszeletelt paprikát is, amelyet addig süss, amíg a héja már itt-ott megfeketedik. Ekkor vedd le a rácsról, kicsit hagyd kihűlni, majd húzd le a héját, és így tálald. Zsemlébe töltve vagy önmagában is kitűnő.

A pljeskavicához tulajdonképpen bármilyen grillezett zöldség jól megy: ezzel a módszerrel lesznek tökéletesek.

Oszd meg ezt a cikket!