DAEO FMMost szól:

Így lesz igazán szaftos a bácskai rizses hús: néhány trükkel neked is tökéletes lesz

A tökéletes bácskai rizses hús titka, hogy megfelelően szaftos legyen, ugyanakkor mégse ússzon a lében. Legjobb hozzá a sertéslapocka, a zöldségek közül pedig nemcsak a paprika és a paradicsom, hanem a répa is kihagyhatatlan belőle.

Szaftos bácskai rizses hús

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 25 dkg rizs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázd fel, sózd, borsozd, és tedd félre. A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. Egy fazékban olvaszd fel a zsírt, dobd rá először a hagymát, dinszteld üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát is, és együtt kevergesd egy-két percig. Ekkor dobd rá a húst, kevergetve süsd fehéredésig, majd húzd le tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, a felszeletelt paprikát, paradicsomot, és tedd vissza a tűzre, hogy együtt süljenek. Néhány perc múlva jöhet még hozzá az apróra vágott répa is. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, adj hozzá még óvatosan sót, borsot és őrölt köményt, és lassú tűzön egy óra alatt főzd össze. Az utolsó húsz percben add hozzá a rizst is, hogy a szaftban puhuljon meg. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Roppanós kovászos uborkával tálalva a legfinomabb: egy videót is mutatunk, amely alapján könnyen elkészítheted.

Oszd meg ezt a cikket!