DAEO FMMost szól:

Kaliforniában is veszélyhelyzetet hirdettek a majomhimlőjárvány miatt

Kalifornia kormányzója hétfőn veszélyhelyzetet rendelt el a majomhimlőjárvány miatt, írja a CNN. Gavin Newsom arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy vegyék fel az oltást, mert a betegségnek van ellenszere.

 Alain Jocard / MTI / EPA / Pool / AFP
Majomhimlő elleni védőoltás egy párizsi oltóközpontban – Fotó: Alain Jocard / MTI / EPA / Pool / AFP

„Továbbra is együttműködünk a szövetségi kormánnyal annak érdekében, hogy minél több vakcinához jussunk, felhívjuk a figyelmet arra, hogyan lehet csökkenteni a kockázatokat, és mindent megteszünk azért, hogy az LMBTQ-közösséget ne érje alaptalan megbélyegzés” – tette hozzá a kormányzó.

Korábban a WHO vezetője azt javasolta a kockázati csoportba tartozó férfiaknak, hogy ha lehet, csökkentsék a szexpartnereik számát.

Az Egyesült Államokban már több mint 5800 megerősített vagy valószínűsített eset van. A hétvégén New Yorkban is veszélyhelyzetet kellett elrendelni a majomhimlő miatt, akár 150 ezer városlakó is veszélyben lehet. New Yorkban péntekig 1345 megbetegedést regisztráltak, ami messze a legtöbb az Egyesült Államokban. Kaliforniában majdnem nyolcszáz eset volt.

A majomhimlő már Magyarországon is megjelent, július 8-ig huszonnégyre emelkedett az igazolt esetek száma.

Érdemes figyelni rá, de egyelőre nincs ok a pánikra → gyorstalpalónkban bemutattuk, mit tudunk erről a már évtizedek óta ismert betegségről.

Oszd meg ezt a cikket!