DAEO FMMost szól:

Kiadós töltött padlizsán paradicsomos, darált húsos raguval: ezután senki nem marad éhes

A sült zöldségek szerelmesei nem hagyhatják ki a nyári menüből a töltött padlizsánt. Fűszeres, paradicsomos raguval töltve egyszerűen elkészíthető és igazán kiadós.

Töltött padlizsán

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg darált hús
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • 2 nagy padlizsán
  • 2 babérlevél
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál őrölt kömény
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat felezd el, a belsejüket óvatosan kapard ki, és kockázd fel. Az olajon párold üvegesre a hagymát. Ha már puha, add hozzá a felaprított fokhagymát is, majd húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát, a felkockázott paprikát, paradicsomot és padlizsánt is. Kevergesd, amíg összeesik, majd dobd hozzá a darált húst. Szórd meg sóval, borssal, add hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet és a köményt, és kevergesd addig, amíg kifehéredik. Ekkor öntsd fel a paradicsompürével, és lassú tűzön, lefedve főzd puhára 40 perc alatt. Ha túl sűrű lenne, néha egy kis vízzel pótold az elfőtt folyadékot. A megfőtt zöldséges ragut oszd el a kikapart padlizsánokban. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és told 180 fokos sütőbe további 40 percre.

A sült padlizsán pirítóssal együtt tálalva bármilyen isteni finom falatoznivaló is lehet.

Oszd meg ezt a cikket!