DAEO FMMost szól:

Kiraboltak egy újságírót a katari focivébén: megdöbbent a rendőrség reakcióján

November 20-án, vasárnap vette kezdetét a labdarúgó-világbajnokság. Az egész világ Katarra figyel, hogy szervezőként hogyan lesz képes helytállni, ám az első hírek nem túl biztatóak.

A focivébé nyitónapján több incidens is történt, többek között élő adásban rabolták ki az egyik argentin tévétársaság riporterét. Dominique Metzger a szurkolók között állva, élőben jelentkezett be, amikor a tömegből valaki belenyúlt a táskájába és több mindent is ellopott a hölgytől. Az újságíró rögtön jelentette is az esetet a helyi rendőrségnél, akiktől eléggé meglepő választ kapott.

Az ügyben intézkedő rendőrnő elárulta Metzgernek, hogy high-tech kamerákkal szerelték fel a stadion környékét, és az arcfelismerő segítségével meg fogják találni a tolvajt, majd megkérdezte a riportert, hogy mit szeretne, milyen büntetést kapjon a rabló? A kérdés sokkolta az argentin újságírót, főleg azután, hogy a rendőrnő részletezte a lehetőségeket:

Mit szeretne, milyen büntetést kapjon a tolvaj? Küldjük öt évre a rácsok mögé? Vagy esetleg toloncoljuk ki az országból?

Dominique Metzger nem tudott erre mit reagálni, ő csak az ellopott értékeit szeretné visszakapni – olvasható a Mirror cikkében. A lap megjegyzi, hogy nem ez volt az első eset, hogy baj ért riportereket, sőt egyre több bejelentés érkezik hasonló incidensekről, lopásokról.

Oszd meg ezt a cikket!