DAEO FMMost szól:

Krémes, házi vaníliapuding természetes összetevőkből: ebben nincs semmi adalékanyag

A házi vaníliapuding egyszerűen elkészíthető, édes, krémes, és még felesleges adalékanyagokat sem tartalmaz. Vaníliarúdból az igazI, de az drága és nehezen beszerezhető, ezért vaníliás cukorból is készítheted.

Házi vaníliapuding

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 5 dl tej
  • 2.5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor (vagy 0,5 vaníliarúd)
  • 2 tojássárgája
  • 1.5 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat keverd ki a kristálycukorral, a vaníliás cukorral vagy a vaníliarúd kikapart magjaival, majd add hozzá a keményítőt, és öntsd fel fokozatosan a tejjel. Közben folyamatosan kevergesd, hogy ne csomósodjon be. Tedd fel a tűzre, dobd bele a vajat, és közepes lángon, kevergetve sűrítsd be. Forrás után még nagyjából egy perc kell neki, hogy elérje a kívánt állagot. Ha kész, rögtön szedd kistányérokba, a tetejüket fedd be fóliával, hogy ne bőrösödjenek, és langyosan vagy hidegen tálald.

Ez a vaníliapuding nagyon finom lehet például egy krémes pite töltelékeként.

Oszd meg ezt a cikket!