DAEO FMMost szól:

Lefaragja a belső combról a felesleget ez a 8 szuperhatékony gyakorlat - Szánj rá napi 15 percet otthon

A belső comb sokak számára problémás terület, ami ráadásul viszonylag nehezen formálható. Akadnak azonban olyan gyakorlatok, amelyek rendszeresen végezve segíthetnek az itt felhalmozódó felesleg lefaragásában, az izmok erősítésében.

A combok összeérése könnyen kellemetlenné válhat a mindennapok során, nem csoda, hogy sokan tennének ellene. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez gyakran alkati kérdés. A belső comb izmainak erősítése azonban a medence és a gerinc optimális helyzetben tartása, a különböző mozgásszervi panaszok megelőzése miatt is fontos.

Belső comb edzése

Amennyiben eltüntetnéd a felesleget a belső combok területéről, formásabb, ruganyosabb combokat szeretnél, erősítenéd a belső combizmokat, a következő gyakorlatokat érdemes beépítened az otthoni tornádba, amennyiben nincsenek térdpanaszaid. A rendszeresség a kulcs, ha heti 3-4 alkalommal napi 15 percet rájuk szánsz az egyéb edzések mellett, az eredmény nem marad el. Az edzés erőteljesen megdolgoztatja a comb- és farizmokat, ne felejts el nyújtani utána!

A comb belső felén futó izmok, adductorok elsődleges feladata az alsó végtagok egymás felé közelítése, de a medence és a csípő helyzetének beállításában, illetve egyéb mozgásokban is részt vesznek. 

(Képek: Getty Images Hungary.)

Oszd meg ezt a cikket!