DAEO FMMost szól:

Lewis Hamilton megnevezte legkeményebb ellenfelét

Nem Sebastian Vettel és nem is Max Verstappen nevét mondta, ugyanakkor a választása így sem meglepő.

Lewis Hamilton 2007-es bemutatkozása óta már több mint 300 nagydíjon vett indult a Forma–1-ben, többek között olyan nevekkel kellett megküzdenie hét világbajnoki címéért, mint Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Nico Rosberg vagy éppen Max Verstappen. A 37 éves brit elárulta, ki ellen volt a legnehezebb dolga:

„Nehéz megmondani, hogy ki volt a legerősebb ellenfelem a pályán, mert mindig más szakaszában jártam az életemnek, amikor valaki ellen harcoltam. (...) Nyers tempó tekintetében Fernando ellen volt a legnehezebb dologom, volt is néhány jó csatánk.”

Hamilton 22 évesen rögtön a kétszeres világbajnok Alonso csapattársaként kezdte meg F1-es pályafutását, erre az időszakra pedig úgy emlékszik vissza, hogy „mentálisan nagyon fiatal voltam, és bár képességeim megvoltak, hatalmas nyomás nehezedett rám, hogy egy olyan nagyszerű pilóta ellen versenyezzek, mint ő”.

Hamilton jelenlegi szerződése a 2023-as idény végéig szól, miközben Alonso még nem hosszabbította meg az idény végén lejáró kontraktusát az Alpine-nal, de a brit bízik benne, hogy a spanyol maradni fog még: „Remélhetőleg folytatni fogja a versenyzést, és így a jövőben még több párharcot  vívhatunk egymással”.

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Oszd meg ezt a cikket!