DAEO FMMost szól:

Likvidálták a japán várost terrorizáló majombanda egyik tagját

Heteken át több tucat embert támadtak meg az állatok.

A japánmakákók a legészakabbra élő majomfajt alkotják, a szigetországban többfelé hozzátartoznak az utcaképhez, szerte a világban jól ismertek azokról a felvételekről, amelyeken termálforrások forró vizében ejtőzve láthatók a tél kellős közepén. A majmok korábban is bosszúságot okoztak a helyi lakosoknak a termés megdézsmálásával, a Jamagucsiban tapasztalthoz hasonló támadássorozat azonban szokatlan.

A makákók főleg idősekre és gyerekre támadnak, többnyire alattomosan és hátulról. A városi tanács azt javasolja a makákóval szembesülő embereknek, hogy ne nézzenek az állat szemébe, ne tegyenek hirtelen mozdulatot, és igyekezzenek a lehető legnagyobbnak látszani, például egy kabát szétnyitásával, majd próbáljanak eltávolodni. A jamagucsiak közül sokan esernyőt vagy sövényvágót vesznek magukhoz, ha elmennek otthonról – olvasható a helyi médiában.

A majombanda keddig legkevesebb ötven embert sebesített – karmolt vagy harapott – meg, köztük gyerekeket. Bár a sérülések nem súlyosak, a szokatlan majomtámadásokkal sokat foglalkozik a japán média. A szakembereknek egyelőre fogalmuk sincs arról, hogy a majmok mitől váltak agresszívvé, és azt sem tudni, honnan jönnek a városba.

Az viszont biztos, hogy egy majmot elkaptak: a mintegy félméteres, hétkilós hím japánmakákót specializált vadászok kábították el és ejtették fogságba Jamagucsi város egyik iskolájának udvarán, majd miután meggyőződtek arról, hogy legalább egy támadás az ő számlájára írható, elaltatták.

A hatóságok szerint az egyik bajkeverő elfogása valószínűleg nem oldja meg a problémát, mert szemtanúk különböző méretű majmok támadásáról számoltak be,

és a lakosok zaklatása az elfogott állat likvidálása után sem hagyott alább.

(Forrás: MTI. A képek illusztrációk, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Oszd meg ezt a cikket!