DAEO FMMost szól:

Már a nevelőklubjának sem kell Cristiano Ronaldo?

Jorge Mendes hetek óta azon dolgozik, hogy csapatot találjon Cristiano Ronaldónak. Eddig sikertelenül.

Cristiano Ronaldo többször tudatta a Manchester Uniteddel, hogy nem akar a klubnál maradni. Legutóbb a hét elején találkozott Ronaldo és Jorge Mendes (Ronaldo ügynöke) a Man. United képviselőivel, és a 37 évesen játékos ismét megerősítette, menni akar.

Az elsődleges oka ennek az, hogy a Manchester United az új szezonban csak az Európa-ligában fog szerepelni, nem pedig a Bajnokok Ligájában. A The Athletic szerint Ronaldo mindenképp a BL-ben akar futballozni, mert be akarja biztosítani magát, mint a sorozat történetének legeredményesebb gólszerzője. Ő a BL-gólrekordere, Lionel Messi 15 góllal van mögötte, Messi viszont a PSG-vel mindenképp a BL-ben fog szerepelni, és két évvel fiatalabb is Ronaldónál. A másik ok szintén Messihez köthető: a csoportkörben az argentin a gólrekorder, Ronaldo három góllal van lemaradva mögötte, de azt szeretné, ha ebben a kategóriában is megelőzné a PSG futballistáját.

Ronaldót a Bayern Münchennel, a Chelsea-vel és legutóbb az Atlético Madriddal is szóba hozták, de egyik csapat érdeklődése sem volt túlságosan komoly.

Szintén a The Athletic írta meg, hogy Jorge Mendes most Ronaldo nevelőegyesületével, a Sportinggal tárgyal a játékos esetleges hazatéréséről.

A Sporting az előző bajnokságban második lett, így BL-résztvevő.

Ronaldo esetleges visszatérésének azonban nem mindenki örül, a csapat edzője, Rúben Amorim attól tart, hogy az ötszörös aranylabdás érkezése a csapat dinamikájára, az öltözőn belüli kémiára rossz hatással lenne.

Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy Ronaldo leigazolása óriási marketingértékkel bírna a Sporting számára.

A Manchester United álláspontja eközben továbbra is változatlan: a klub abban bízik, hogy a tavalyi házi gólkirály marad. Erik ten Hag vezetőedző többször lenyilatkozta, bízik Ronaldo maradásában, számol vele.

(Fotó: Getty Images)

Oszd meg ezt a cikket!