DAEO FMMost szól:

Már a Riviérát járja a Rolls-Royce elektromos autója

A Rolls-Royce újabb képeket mutatott az elektromos autójáról, amit az északi sarkkör után jóval kellemesebb helyszínen, a francia Riviérán tesztelnek, éppen ott, ahol a leendő vásárlók is járnak majd vele.

A Rolls-Royce hamarosan bemutatja az első elektromos autóját, amiről most újabb részleteket árultak el. Az elektromos Rolls-Royce ötlete annyira nem új, hogy amikor Charles Rolls még 1900-ban kipróbált egy elektromos autót, elismerően szólt a zajtalan, szagtalan és tiszta működéséről. Azt mondta, hogy nagyon hasznos lesz, ha majd a töltőállomások elterjednek. Jó sokat, több mint százhúsz évet kellett erre várni.

Már 2011-ben eljátszott az elektromos Phantom gondolatával a Rolls-Royce, a 102EX néven bemutatott tanulmányautót a távolabbi jövőbe pillantó, futurisztikus formájú 103EX követte. Az első sorozatgyártásba kerülő elektromos autójuk mégis a Spectre lesz, ami várhatóan jövőre mutatkozik be, és az első lépés azon az úton, amelyen

2030-ra a Rolls-Royce is teljesen elektromos hajtású modelleket gyártó márka lesz.

A bemutatása előtt a Spectre is rendkívül alapos tesztsorozaton megy keresztül, összesen 2,5 millió kilométert vezetik majd a prototípusokat, ami egy Rolls-Royce-nál több mint 400 évnyi használatnak felel meg. Az északi sarkkör közelében lévő svédországi Arjeplog után most egy jóval kellemesebb klímájú helyre tették át a tesztelést.

A Spectre prototípusai a francia Riviérát járják, ahol összesen 625 ezer kilométert tesznek majd meg.

A távnak több mint a felét azokon a provence-i utakon vezetik, ahol a leendő tulajdonosok is használják majd az autójukat,

a technikásan kanyargós hegyi utaktól egészen a tengerparton vezető panorámaútvonalig. A többit pedig az Autodrome de Miramas pályáján teszik meg, amely 1926-ban még a francia nagydíjnak adott otthont, mára pedig szupermodern tesztközpont, több mint 60 kilométer hosszú aszfaltcsíkkal.

A Spectre több téren is új fejezetet kezd a Rolls-Royce történetében, ahogyan ők mondják, az Electric Super Coupé kategória első képviselője lesz. A Wraith mintájára hátrafelé nyíló ajtók még annál is hosszabbak, másfél méteresek lesznek, és a Spectre kapja majd a márka legnagyobb egyben préselt karosszériaelemét, ami négy méter hosszú.

A gondos aerodinamikájával pedig egészen 0,25-re szorították le a légellenállási együtthatóját.

Az első példányokat 2023 utolsó negyedévében vehetik majd át a szerencsések, a Rolls-Royce Spectre bemutatójára tehát ennél előbb számíthatunk.

Ez is érdekelhet:

Oszd meg ezt a cikket!