DAEO FMMost szól:

Meglepő, mi Brad Pitt legnagyobb hibája: a színész is szégyelli ezt magában

Bár Brad Pitt sok nő szemében megtestesíti a tökéletes férfit, ő is csak emberből van, és neki is vannak olyan tulajdonságai, amelyek inkább hátráltatják az életben.

A GQ magazinnak adott interjújában elmesélte, mennyire nehezére esik, hogy felismerje azokat az embereket, akikkel összesodorta az élet. Ennek hátterében természetesen nem az áll, hogy túl magasan hordja az orrát, és senkit sem vesz emberszámba.

Brad Pittnek nem megy az arcfelismerés

Brad Pitt már korábbi interjúiban is vallott arról, hogy amikor új emberekkel találkozik, az komoly kihívást jelent számára, ugyanis nem tudja az arcokat megjegyezni egykönnyen, pedig alapvetően nyitott és barátkozó típus, ráadásul elég mély érzésű ember az interjú készítője szerint.

GettyImages-1150789446
Fotó: Marc Piasecki / Getty Images Hungary

A legnagyobb félelme az, hogy a rossz arcmemóriája miatt távolságtartónak, önelégültnek és megközelíthetetlennek tartják, ám egyik sem jellemző rá. Ő maga is szégyelli, hogy nem ismeri fel az új arcokat, pedig szeretne emlékezni.

Erre a betegségre még egy külön kifejezés is van, prozopagnózia a neve. Az arcvakságban szenvedőkre az jellemző, nem ismerik fel ismerőseik arcát, olykor még a saját arcukat sem, annak ellenére, hogy a látásélesség és az általános intellektus sértetlen marad. A legtöbb prozopagnóziás meg tudja különböztetni az emberi és nem emberi arcokat, a nemeket, és fel tudja ismerni az arckifejezéseket.

GettyImages-1175640667
Fotó: Vera Anderson / Getty Images Hungary

Mint kiderült, nem diagnosztizálták ezzel a betegséggel, de biztos benne, hogy ő is ezzel a gonddal küzd.

- Senki nem hisz nekem! Akarok találkozni egy másik ilyen emberrel - viccelődött a GQ újságírójával.

Shiloh Jolie-Pitt így hasonlít szüleire

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban az egykori sztárpár tinilánya, Shiloh.

Oszd meg ezt a cikket!