DAEO FMMost szól:

Milliárdos megbízást kapott Palkovics minisztériumától Rókusfalvy Pál cége

Ekkor még még nem volt kormánybiztos, ma már az: a bormarketingért felel.

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a napokban közzétette elődje, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2022 első negyedévében kötött szerződéseit. A listát a Telex nézte meg.

A nemrég nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztossá avanzsált műsorvezető-vendéglátós, Rókusfalvy Pál kommunikációs cége, a Roxer Kommunikációs Kft. két megbízást is kapott idén februárban (ekkor még nem volt kormánybiztos Rókusfalvy):

  • Átfogó kommunikációs kampány tervezése és megvalósítása, valamint rendezvényszervezési feladatok ellátása: bruttó 1,02 milliárdos keretösszeg.
  • A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálathoz és az EURES Magyarország hálózathoz kapcsolódó komplex kommunikációs feladatok ellátása: bruttó 782 milliós keretösszeg.

Korábban az Átlátszó gyűjtötte össze Rókusfalvy érdekeltségeinek milliárdos közpénzes megrendeléseit. Később Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő írt arról Facebook-oldalán, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat 53 millió forintos keretszerződést kötött Rókusfalvy cégével antikorrupciós tanfolyamok rendezvényszervezésére.

A TIM listája szerint a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány és a Század Konjunktúrakutató Zrt. „kiegészítő kormányzati szakpolitikai tanácsadásra” szerződött a minisztériummal. A márciusban között megállapodás alapján a kormányközeli think tank bruttó 2,16 milliárdos keretösszegért végzi a feladatot.

Az Indotek Group-alapító Jellinek Dániel egyik érdekeltsége, a Pacific Kft. tavaly szerződött le a minisztériummal, egy üzleti jelentést vettek meg Palkovicsék a cégtől: a Budapest Airport Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vonatkozó üzleti jelentésért bruttó 47 milliót fizetett a tárca.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

Oszd meg ezt a cikket!