DAEO FMMost szól:

Minimális anyagmennyiség is elég egy praktikus, vagány bútorhoz

Rafináltan egyszerű, minimalistán maximalista a Nood íróasztal: vérbeli dizájntermék, aminél a kinézet nem megy a használhatóság rovására.

Vannak szerencsés pillanatok, amikor a technológia alárendelődik a tervezői kreativitásnak: ilyen a Nood íróasztal is, aminek az egyszerűsége és a praktikuma fordítottan arányos.

Deniz Aktay stuttgarti koncept dizájner, eredetileg építészként végzett, de egyre nagyobb szenvedéllyel mélyedt el a bútortervezésben. A folyamatban fontos helyet foglal el a Nook:

maximális praktikum minimális anyaghasználattal, sima, matt felület, rafináltan félig elrejtett tárolófiókok.

A mai íróasztalok gyakran alárendelődnek a laptopkorszak igényeinek, kábelrendezőkkel, beépített vezeték nélküli töltőkkel – a Nook nem hagyja magát, egyszerűen és elegánsan megoldja mindezt, ezzel a hibrid munkavégzés alapeleme lehet, ha majd sorozatgyártásba kerül.

Főleg azoknak készült, akik szeretik, ha rend van az asztalukon, és csak egy-két nélkülözhetetlen kellék van jelen munkavégzés közben.

A rétegelt lemezből kialakított szerkezet stabilabbá teszi az asztalt, miközben a tárolók szekcionált kialakításának, és az anyag egyszeri felhasználásának is nyilvánvaló gyakorlati előnyei vannak. Hogy egy földhözragadt szempontot is mondjunk: nincs kereszttartó vas vagy léc, amibe az ember beveri a lábát, ha hirtelen áll fel; valóban letisztult dizájn, ami remélhetően hamarosan bárki számára elérhető lesz.

(Forrás: Yanko Design, látványterv: Deniz Aktay/Behance)

Ez is érdekelhet:

Oszd meg ezt a cikket!