DAEO FMMost szól:

Nem akar szűnni a kánikula: augusztus első hetében újabb felmelegedés kezdődik

Hétfőn az összefüggőbb felhőzet fokozatosan a keleti, északkeleti megyékre húzódik, de közben a Dunántúl fölé is felhők sodródnak nyugat felől. A déli órákban északkeleten is csökken a felhőzet, és az ország legnagyobb részén napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Csapadék az ország nagy részén nem lesz, de az északnyugati, nyugati megyékben helyenként kialakulhat zápor, zivatar.

Az északnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérik, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 29 és 32 fok között alakul, de a legtovább felhős északkeleti részeken ennél néhány fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Kedden gomolyfelhős, napos idő várható. Néhol zápor, zivatar kialakulhat. Az északi szél helyenként megélénkül. A csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Szerdán sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a hidegre érzékeny tájakon 12, 14 fok is lehet. Délutánra 29 és 34 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön derült vagy gyengén felhős idő várható csapadék nélkül. A légmozgás mérsékelt marad. A hőmérséklet reggel 14 és 21, délután 30 és 35 fok között alakul.

Pénteken alapvetően napos, száraz idő várható, de északnyugaton növekszik az esély az erőteljes gomolyfelhő-képződésre, valamint záporok, zivatarok kialakulására. A légmozgás mérsékelt marad. A hajnali 15 és 22 fokról délutánra 32 és 37 fok közé melegszik fel a levegő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szombaton a napsütés mellett nagyobb területen válhat erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, és alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de területi átlagban jelentős csapadéknak kicsi az esélye. Az északnyugatira forduló szél több helyen megélénkülhet, megerősödhet. A hajnali 16 és 23 fokról délutánra 30 és 37 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap változó felhőzet valószínű többórás napsütéssel, nagyobb területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de területi átlagban jelentős csapadéknak kicsi az esélye. Az északi szél több helyen megélénkülhet, néhol megerősödhet. A hajnali 15 és 22 fokról délutánra 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő.

Fotók: Getty Images

Mivel hűtöttek az emberek a légkondicionálás előtt?

Az emberek, mióta világ a világ, nem fogynak ki a kreatív ötletekből.

Oszd meg ezt a cikket!