November végén érkezik a mozikba a Nagykarácsony című romantikus vígjáték

November végén érkezik a mozikba a Nagykarácsony című romantikus vígjáték

Tiszeker Dániel második nagyjátékfilmjében a történet főhőse egy tűzoltó, aki karácsony előtt meg akarja kérni a barátnője kezét. A romantikus esemény azonban katasztrófába torkollik, emiatt egy karácsonyi vásárba száműzik tűzvédelmi ügyeletesnek.

A romantikus és humoros vígjátékban Ötvös András, Rujder Vivien és Szabó Kimmel Tamás mellett Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Csuja Imre, Szerednyey Béla és Mészáros Máté szerepel.

Harminc hivatásos tűzoltó és több mint 60 színész – köztük 22 gyerekszereplő – vett részt a Nagykarácsony elkészítésében.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték forgatásán Tiszeker Dániel állandó munkatársaival dolgozott: Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel és Kálmán Eszter díszlettervezővel.

A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős írócsapata Horváth András Dezső, Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár írta. A zeneszerző Balázs Ádám, a film producerei Lévai Balázs és Osváth Gábor.

A Nagykarácsonyt november 25-től vetítik a hazai mozik.

Forrás: MTI

Fotó: FabioBalbi/Getty Images