DAEO FMMost szól:

Nyerd meg kedvenc csapatod mezét! – Kezdődik a II. Player.hu Fantasy Liga

Jön a Player.hu angol bajnokságra koncentráló fantasy foci bajnokságának a második kiírása, kezdődik a II. Player.hu Fantasy Liga. Az értékes, érdekes nyeremények idén sem maradnak el. Gyere, játssz velünk!

Mi az a Fantasy Premier League?

A fantasy foci egy online felületen működő, egyedi szabályrendszerrel rendelkező ingyenes játék, amelynek a pontozása a való életben, a futballpályákon történő események alapján történik. Esetünkben ez az angol bajnokság, azaz a Premier League, vagyis a játékban résztvevőknek egyedül az angol ligát kell követniük. 

Tavaly első alkalommal szerveztük meg a Player fantasy focis bajnokságát, az I. Player.hu Fantasy Ligát. A bajnokságban összesen 233 játékos vett részt, amellyel ott voltunk a magyar fantasy PL-világ meghatározó bajnokságai között.

Érdekel a liga, de új vagyok, mit kell tennem?

A Premier League fantasy játékának az otthona a fantasy.premierleague.com weboldal. Az első lépés a regisztráció, majd ezt követően 15 játékost kell választanunk, hogy megalkossuk a csapatunkat. Két kapusra, öt védőre, öt középpályásra és három támadóra van szükségünk. Van egy költségvetés is, jelen esetben 100 millió font, ezzel kell gazdálkodni, hogy beleférjen a 15 játékos, amely közül 11 a kezdőcsapatunk tagja lesz, négy pedig a csere szerepét tölti be. Természetesen a játékosok értéke változó, a liga legjobbjai érnek a legtöbbet (Mo Szalah 13 millió, Harry Kane 11,5 millió, Erling Haaland 11,5 millió és így tovább), vagyis nem lehet telepakolni sztárokkal a csapatot, meg kell találni a középutat a néhány kiemelkedő játékos és hasznos kiegészítők között.

Minden forduló után egy ingyen cserére van lehetőség, ha nem cserélünk, akkor az ingyen csere átvivődik a másik hétre, az ingyen cserék száma azonban nem haladhatja meg a kettőt. Persze lehet többet is cserélni, ebben az esetben viszont számolni kell az ezzel járó pontbüntetéssel.

Egy egész jó csapat az első fordulóra

A Player bajnoksága a Premier League első fordulójától az utolsóig tart. Minden fordulóban csapatkapitányt választhatunk, az ő pontjai duplázódnak, van csapatkapitány-helyettes is, neki akkor van szerepe, ha csk valamiért nem játszik. Az idény során egyetlen általunk választott fordulóban megtriplázhatjuk a csk pontjait, egyszer pedig a kispad pontjait is felhasználhatjuk. Emellett van lehetőség büntetésmentes keretcserére, azaz wildcardra, a mostani szezonban az első ilyen lehetőséget a világbajnokság kezdetéig kell felhasználni.

Szeretnénk belépni a Player.hu ligájába, mi a következő lépés?

Ha még nem játszottál, akkor először regisztrálnod kell. Ezt követően a keretedet kell összeállítanod (ezen péntek este 19:30-ig változhatsz; az aktuális deadline viszont mindig a Premier League programjától függ), majd ezen a linken beléphetsz a ligába. II. Player.hu Fantasy Liga néven találod meg a bajnokságot. A belépési kód: 2e657v

Régi motoros vagyok, tavaly is játszottam, idén is szeretnék

Ha már összeraktad az idei csapatodat, és tavaly is játszottál velünk, akkor elvileg automatikusan bent is vagy az idei ligában. Ha mégsem, akkor ezen a linken a fenti kódot beírva tudsz csatlakozni a bajnokságba.

Két top fantasyjátékos: Szalah és Alexander-Arnold

Van nyeremény?

Egy fantasyszezon igazi érzelmi hullámvasút, ha valaki komolyan veszi, akkor bizony néha stresszel, de még több emlékezetes pillanattal is gazdagodik. A szezon azonban hosszú, így a motiváció is lankadhat, így ezért idén is lesznek nyeremények.

A Player.hu Liga győztese egy általa választott Premier League-csapat mezét nyeri meg.
A második helyezett egy Nike Premier League Pitch focilabdával lesz gazdagabb.
A harmadik helyezett az egyik legjobb angol futballal kapcsolatos könyvet, Michael Cox Daráló című könyvét nyeri meg.

Van még valami, amit érdemes tudnom?

Igen. Van egy Facebook-csoportunk, amelybe néha exkluzív tippeket adunk, célunk, hogy kialakuljon egy olyan társaság, amely szereti a fantasy focit, és szívesen beszél olyanokkal, akik ugyanígy vannak ezzel. Ezen a linken tudsz belépni.

Igen 2.0 A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is jövünk olyan cikkekkel itt a Playeren, amelyekben tippeket, tanácsokat próbálunk adni a fantasy futballal kapcsolatban, megosztjuk, mit tanultunk az elmúlt években, hol hibáztunk, és melyek az aktuális trendek, amelyek segítségével eredményesebb fantasys lehetsz.

(Fotó: Getty Images)

Oszd meg ezt a cikket!