DAEO FMMost szól:

Olasz ízekkel operált az Alpine csapat F1-es menüje

Ruccola, paradicsom, ravioli, kávé – a délután, amikor ugyanazt a menüsort ettük, amit Fernando Alonso és Esteban Ocon.

Az Alpine csapat jóvoltából részt vettük az F1-es Magyar Nagydíj egyik felvezető eseményén, ahol beszélgethettünk kicsit a futam tavalyi győztesével, Esteban Oconnal és szétnézhettünk a csapat motorhome-jában és bokszában.

Igen ám, de vacsoravendégek is voltunk, így megkóstolhattuk a francia csapat menüsorát – és ha már, kiderítettük, hogy ugyanez a pilóták – Ocon mellett Fernando Alonso – vacsorája is. Ez azért csak hozzáadott érték, nem?

Francia csapat létére az Alpine inkább olaszos fogásokkal és összetevőkkel operált. Az első fogás egy nagyon vékonyra szeletelt marhasült volt, ruccolasalátával, datolyaparadicsommal és vékonyra vágott parmezán sajttal.

Aztán következett a sütőtökös ravioli bolognai szósszal, enyhe fűszerezéssel, igény szerint reszelt sajttal és/vagy balzsamecettel.

Az édeskés sütőtök meglepően jól ment a tésztához, kicsit sajnáltuk a Michelin-csillagos adagot, de legalább ennyiben a francia gumigyártó szelleme is megjelent az F1-be szállító Pirelli mellett.

Végül jött a csokoládé fondant vaníliafagyival – erős zárása volt ez a menüsornak, és aztán még kávéval is megkínáltak, ami tekintve a naplemente időszakát talán későinek tűnhet, de hosszú hétvége várt még ránk, így többen is éltünk a lehetőséggel.

Alkohol nem jutott, kólából, jeges teákból, gyümölcslevekből és ásványvízből állt a választék. Nem bántuk, Ronaldo óta tudjuk, hogy a víz a becsületes választás.

Nos, a két akció közös vonása, hogy mindkettő Budapesten történt.

Ez is érdekelhet:

Oszd meg ezt a cikket!