DAEO FMMost szól:

Orbán nem szabadságra ment, hanem konferenciára utazik Amerikába

A miniszterelnök nem ment szabadságra. Ez egy álhír. Orbán Viktor az Egyesült Államokba utazik, ahol beszédet mond a CPAC megnyitóján. Ebben semmilyen változás nem történt” – közölte az atv.hu kérdésére Havasi Bertalan. A miniszterelnök sajtófőnökét megelőzően – hívja fel a figyelmet a portál – az augusztus 20-ai rendezvényekről szóló sajtótájékoztató után már Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is azt hangsúlyozta hogy

a CPAC-rendezvény honlapján feketén-fehéren, “kerek-perec” látszik, hogy a miniszterelnök lesz a meghívott díszelőadó.

A múlt héten olyan vélekedések láttak napvilágot, hogy esetleg veszélybe kerülhet a miniszterelnök meghívása Dallasba a CPAC-re a tusnádfürdői beszéde, a “kevert faj” szóhasználat miatt. Időközben egy olyan hír is megjelent, miszerint a miniszterelnök mától szabadságra megy. Ezt cáfolta most Havasi Bertalan.

Korábban a Telex is beszámolt arról, hogy augusztus 4-ére a texasi Dallasba hívták Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy nyitóbeszédet tartson a texasi CPAC-en (Conservative Political Action Conference). Akkor ugyan még nem szerepelt a rendezvény felszólalói között, de ma már ott van Orbán neve is a listán.

A CPAC 1974-ben alapított jobboldali politikai dzsembori, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg; és a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát, írja az eseményről az MTI.

Az utóbbi években igazi franchise-zá nőtte ki magát a konferencia. Az elmúlt években rendeztek kisebb szatellitkonferenciákat Japánban, Ausztráliában, Brazíliában, Izraelben és májusban Magyarországon is. Most pedig Texas rendez majd magának mini CPAC-et.Oszd meg ezt a cikket!