DAEO FMMost szól:

Pufi sajtos palacsinta fűszeresen: joghurt is kerül a könnyű tésztába

A palacsinta nem csak édesség lehet: sós változatban, joghurttal a tésztájában akkor is jólesik, ha épp nem kívánod a cukros ízeket. Készítheted enyhén csípősre, a tésztájába pedig tehetsz erősebb ízű füstölt sajtot.

Sajtos palacsinta

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl szódavíz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 kávéskanál cayenne-bors
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba. Keverd el a sütőporral, a Cayenne-borssal, a feketeborssal, a sóval, majd adagold hozzá a tojásokat, az olajat, a joghurtot és a szódavizet, és keverj belőle sima tésztát. Végül reszeld bele a kétféle sajtot is. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és oldalanként két-három perc alatt süsd meg benne a palacsintákat. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki őket.

Kefirrel a tésztájában is nagyon finom a palacsinta, főleg, ha olaj helyett vajon sütöd.

Oszd meg ezt a cikket!