DAEO FMMost szól:

Romy Schneider ma lenne 84 éves – Képek a tragikusan korán elhunyt színésznő életéből

1938. szeptember 23-án, Rosemarie Magdalena Albach néven született Bécsben egy osztrák–német színészdinasz­tia sarjaként. Az első híres szerepét a Mädchenjahre einer Königin (Viktória – Egy királylány gyermekkora című 1954-es filmben kapta, ami után 1955-ben jött az igazi áttörés. Ismét egy uralkodónő bőrébe bújhatott, ő játszhatta el Erzsébet császárnét az itthon rendkívül közkedvelt Sissi című filmben. A rendkívül sikeres első részt egy második és egy harmadik is követett, ám Schneider egy idő után  belefáradt a „királylány” szerepébe, így a 4., és egyben utolsó Sissi-filmet nem vállalta el.

romi-schneider

Romy Schneider 1953-ban, 15 évesen

Helyette Franciaországba költözött és sokkal komolyabb filmekben is megcsillogtatta a tehetségét. Az 1958-as Christine című film forgatásán ismerkedett meg Alain Delonnal, akivel eleinte ki nem állhatták egymást. Aztán valami megváltozott, a két színész egymásba szeretett és ők lettek az európai mozi álompárja. Schneider és Delon évekig alkottak egy párt, kapcsolatuk rendkívül szenvedélyes és viharos volt. 1959-ben eljegyezték egymást, majd 1963-ban felbontották az eljegyzést, és a színésznő 1966-ban hozzáment Harry Meyen német rendezőhöz. A szakítás ellenére Delon és Schneider között a színésznő élete végéig megmaradt a szoros kapcsolat. Alain Delon később úgy nyilatkozott, hogy sosem szűnt meg szeretni egykori kedvesét.

romi-schneider

Részlet a Viktória – Egy királylány gyermekkora című filmből

Romy Schneider kétszer volt házas, első férjétől egy a fia, a másodiktól egy lánya született. 1981-ban váratlan tragédia érte: 14 éves fia, David meghalt, akinek az elvesztését sosem tudta feldolgozni. Gyereke halála után a színésznő depressziós lett inni kezdett és a gyógyszerekben keresett vígaszt. Egy évvel később, 1982. május 29-én, mindössze 43 évesen holtan találták a párizsi lakásában. Kezdetben úgy gondolták, hogy Schneider öngyilkosságot követett el alkohol-túladagolással és altatótablettákkal, de a vizsgálatok szerint valójában szívelégtelenségben halt meg.

romi-schneider

Édesanyjával, Magda Schneiderrel 1954-ben

romi-schneider

Sissi szerepében, 1956-ban

romi-schneider

Jelenet a Christine’ című filmből Alain Delonnal az oldalán, 1958-ból

Romy Schneider

Romy Schneider és első férje, Harry Meyen, 1967-ben

romi-schneider

Alain Delon és Romy Schneider A medence című filmforgatásán, 1968-ban

romi-schneider

Romy Schneider 1970-ben

romi-schneider

Romy Schneider és második férje, Daniel Biasini, 1975-ben

Romy-Schneider-alain-delon

Romy Schneider és Alain Delon 1981-ben

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Marilyn Monroe ma lenne 94 éves – 5 szókimondó idézet a színésznőtől

Marilyn Monroe ma lenne 94 éves – 5 szókimondó idézet a színésznőtől

Marilyn Monroe a mai napig a popkultúra egyik legismertebb, ikonikus egyénisége.

The post Romy Schneider ma lenne 84 éves – Képek a tragikusan korán elhunyt színésznő életéből first appeared on Marie Claire.

Oszd meg ezt a cikket!