DAEO FMMost szól:

Sophia Loren is ült már börtönben: nem Shakira az egyetlen sztár, aki adócsalási botrányba keveredett

A múlt hét végén robbant a hír, miszerint Shakira akár nyolc év börtönbüntetést kaphat adócsalás miatt, ám nem ő az egyetlen híresség, aki ilyen kellemetlen ügybe keveredett karrierje során.

Adócsaló sztárok

Pénteken a Reuters hírügynökség közölte, hogy egy spanyol ügyész 14,5 millió eurós adócsalási ügy miatt kért nyolcévnyi börtönbüntetést és több mint 23 millió eurós pénzbüntetést Shakirára. Ez azután történt, miután az énekesnő elutasította az ügyészség megegyezési ajánlatát, de ezeket a feltételeket nem hozták nyilvánosságra.

A vád szerint 2012 és 2014 között nem fizetett adót, ám a sztár azt állítja, ebben az időszakban nem Spanyolországban élt. A hivatalos dokumentumok épp ennek ellenkezőjét bizonyítják, Shakira 2012 májusában egy barcelonai ingatlant vásárolt meg, amelyben Gerard Piquével élt együtt, sőt, elsőszülött gyermekük, Milan is Spanyolországban látta meg a napvilágot 2013-ban.

A díva azt állítja, hogy ártatlan az ügyben, nincs semmiféle tartozása, emellett kifizette a spanyol adóhivatalnak azt a 17,3 milliós összeget, amivel tartozott. Egyelőre nincs arról információ, mikor tárgyalják az ügyét.

Képes összeállításunkban olyan sztárokat mutatunk, akik adócsalási botrányba keveredtek.

Oszd meg ezt a cikket!