DAEO FMMost szól:

Szeptemberben igazi nagyágyúkkal jön az év legrangosabb hazai dartseseménye

A PDC European Tour keretében 2022. szeptember 2-4. között Budapesten mérkőznek meg a darts legjobbjai. A tábla elé áll többek Gerwyn Price, Michael van Gerwen és Peter Wright is.

A budapesti közönség újra bizonyíthat

A legfontosabb nemzetközi dartsversenyeket rendező Professional Darts Corporation (PDC) 2012 óta rendezi meg európai versenysorozatát, a European Tourt. Az idei, februártól októberig tartó széria 13 versenyből áll, amelynek következő, 10. állomása Budapest lesz.

Szeptember 2. és 4. között a magyarországi versenyen igazi nagyágyúkat láthatunk dobálni, akik közül sokan nem először járnak Budapesten. Első ízben tavaly ősszel volt hivatalos PDC esemény Magyarországon, amit idén tavasszal egy nagyszabású dartsgála követett a sportág jelenlegi és a közelmúltbeli világsztárjaival.

Peter Wright idén is ott lesz a Hungarian Darts Trophy-n (kép forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

„Nagy öröm számunkra, hogy a nézőszám tekintetében sorozat rekordot hozó tavalyi budapesti verseny után idén újra a European Tour versenysorozat állomásai között tudhatjuk Budapestet. A hazai közönség magasra tette a lécet, és reméljük idén sem okoz csalódást. A játékosok mindenesetre nagy lelkesedéssel jönnek el újra hazánkba!” – mondta el Takács Péter, a Hungarian Darts Trophy szervezője, a Darts Event Kft. ügyvezetője az esemény kapcsán.

A legjobb dartsjátékosok mérik össze tudásukat

A BOK Sportcsarnokban a tábla elé áll a PDC Pro Tour TOP 16 játékosa: a világranglista első helyezettje, az első Hungarian Darts Trophy győztese, a walesi Gerwyn Price, a háromszoros holland világbajnok, Michael van Gerwen, aki idén júliusban nyerte meg harmadik World Matchplay bajnoki címét, valamint a világranglista második helyezettje, az idén második világbajnoki címét megszerző skót játékos, Peter Wright is. Rajtuk kívül ott lesz még Luke Humphries, Michael Smith, Rob Cross, Damon Heta, Ryan Searle, Nathan Aspinall, Dirk van Duijvenbode, Joe Cullen, José de Sousa, Dimitri Van den Bergh, Danny Noppert, Jonny Clayton, valamint Krzysztof Ratajski.

Michael van Gerwen a tavalyi Hungarian Darts Trophy-n (kép forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

48 dartsversenyző áll a tábla elé Budapesten

A háromnapos versenyen összesen 48-an mérik össze tudásukat. Az első napon, szeptember 2-án 32, különböző módokon kvalifikációt szerző versenyző küzd meg egymással 8-8 mérkőzés során. A PDC Pro Tour-kártyásoknak kiírt selejtező versenyen a budapesti tavaszi dartsgálán egyébként dupla győzelmet arató Raymond van Barneveld is jogot szerzett a Hungarian Darts Trophy-n való indulásra, valamint ott lesz Stephen Bunting, Brett Claydon, Gabriel Clemens, Dave Chisnall, Jeffrey de Zwaan, Chris Dobey, Ted Evetts, Daryl Gurney, Darius Labanauskas, Boris Krcmar, Martin Lukeman, Ryan Meikle, William O'Connor, Nathan Rafferty, Madars Razma, Josh Rock, Rowby-John Rodriguez, Rusty-Jake Rodriguez, Callan Rydz, Jeff Smith, Ian White, Simon Whitlock és Jim Williams is.

Gerwyn Price, a 2021-es PDC European Tour Hungarian Darts Trophy győztese (kép forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

Rajtuk kívül a Pro Tour-kártya nélküli versenyzők számára kiírt selejtezők révén Daniel Larsson, Karel Sedlácek, Thibault Tricole és Franz Rötzsch játszik majd Budapesten. A házigazda jogán négyen képviselik Magyarországot: Végső János alanyi jogon, European Tour-versenyen szerzett ranglista-pontjai alapján kvalifikálta magát, Székely Pál, Sárai Levente és Borbély András pedig a júliusban tartott hazai selejtezőn érdemelte ki a részvételi lehetőséget.

Szeptember 3-án az előző napi meccsek győzteseivel küzd meg a 16 kiemelt játékos. Szeptember 4-én pedig már csak a legjobb 16 versenyzőt láthatjuk.

Az idei Hungarian Darts Trophy-n is bizonyára remek lesz a hangulat (kép forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

Nagy a tét

A 140 000 font összdíjazású Hungarian Darts Trophy-n a győztes 25 000 fonttal lesz gazdagabb, és nőnek az esélyei is az októberi Eb-döntőn való részvételre is. Ugyanis a European Tour 13 versenye alapján kialakuló ranglista első 32 helyezettje részt vehet októberben a dortmundi Európa-bajnoki döntőn.

A magyarországi verseny szervezője a Darts Event Kft.

A Hungarian Darts Trophy főtámogatója a Tippmix és az MVM.

További információ és jegyvásárlás: dartsevent.com

Oszd meg ezt a cikket!