DAEO FMMost szól:

Szívmelengető videó: a siófoki tűzoltóság mentette ki a rácsok közé szorult őzbakot

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság posztolta Facebook-oldalán a szívmelengető felvételt, amire már több, mint 53 000-en reagáltak. Valóban ritkán látni ilyen emberséges, szívmelengető felvételt és eseményt, mely teljes mértékben a jó hír kategóriájába esik.

Egy őzbak a rácsok közé szorult Siófokon, az Ezüstparton. A Főigazgatóság közleménye szerint nem tudni, hogy az állat hogyan került oda: véleményük szerint valami megijeszthette őt, ezért menekült az építési terület felé, aminek kapuja zárva volt. Próbált bemászni rajta, de sajnos a két rács közötti hely túl szűk volt a számára.

A siófoki tűzoltóság mentette ki a rácsok közé szorult őzbakot

A felvételen látszik, hogy a középkorú őzbak tényleg meg van rémülve. A siófoki tűzoltóság sietett a bajba jutott állat megmentésére. Először leterítették fejét lepedővel, hogy ne sebesítse meg őket. 

„Az egység nagy gondossággal, kíméletesen összekötözte a bak lábait, így tudták szétfeszíteni a kerítést és kiszabadítani szorult helyzetéből. Ezt követően az állatot a város környéki erdőbe szállították és szabadon engedték. A tűzoltók mindent megtettek annak érdekében, hogy az ijedtségen túl maradandó sérülés nélkül ússza meg az esetet az őz”. - írta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

Nyilatkozatukon túl, a videó is magáért beszél: valóban gondosan és óvatosan bántak az állattal, aki a videó végén igazán felszabadultan és megkönnyebbülten szalad otthona felé. 

10 fotó, aminek nagyon megható a története: ezekért a pillanatokért érdemes élni

Ezeknél a fotóknál már csak a történetük gyönyörűbb.

Borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images

Oszd meg ezt a cikket!