DAEO FMMost szól:

Változtat a kormány a benzinárstoppon: már kevesebben tankolhatnak kedvezményesen

Szokatlan időpontban, szombaton délelőtt 11 órától tartott Kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A miniszter tájékoztatása szerint a kormány arról döntött, hogy bár marad a hatósági áras üzemanyag, a jogosultak köre a MOL javaslatára szűkül. 

Változik a hatósági üzemanyagárra jogosultak köre

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója pénteken találkozott Rogán Antallal és Gulyás Gergellyel, a megbeszélésen tájékoztatta a kormányt, hogy a százhalombattai kőolaj-finomító karbantartás miatt hétfőn leáll. 

Mivel  a háborús helyzet és a szankciós politika miatt az őszi kőolajszállítás bizonytalan, az ország stratégiai készletének teljes felszabadítása nem lehetséges - jelentette ki a miniszter. A stratégiai készletek negyedének felszabadításáról döntött a kormány. 

Így aztán az eddigi 480 forintos hatósági ár megmarad ugyan, ám csak a lakosság veheti igénybe, a magántulajdonú gépjárművekre, a taxikra és a mezőgazdasági gépekre vonatkozik majd. A jogosultak köre a hamarosan megjelenő rendeletben is szerepelni fog. 

Mostantól tehát piaci árat fognak fizetni az üzemanyagért a 7,5 tonnát meghaladó tehergépkocsik, a nem természetes személy által karbantartott autók és a külföldi rendszámmal rendelkező gépjárművek. 

Így spórolhatsz a benzinen

Az autós közlekedés mindig drágának számított, ám a magas benzinárak mellett igencsak érdemes megfontolni, mikor választja az ember ezt a járművet. Ha pedig biztosan nincs más mód az utazásra, néhány trükk még segíthet egy kicsit visszafogni a kocsi fogyasztását, így a felmerülő költségeket is.

(Kép: MTI/Illyés Tibor. A fotó egy korábbi Kormányinfón készült.)

Oszd meg ezt a cikket!